Mennyire gyakoriak a prosztata problémák?

0
1133

Egy vérvizsgálat, ami segít a prosztatarák kimutatásában, még mindig normális, de nem a szakemberek szűréséről és a betegek és az orvosok közötti metszésről szól. A nagy országos felmérésben a férfiak mindössze 30% – a vitatta meg az egészségügyi szolgáltatót az előnyökkel és hátrányokkal kapcsolatban. Emellett a tárgyalások valószínűleg kevésbé valószínűek, mivel az amerikai priventiv Service Munkacsoport 2012-ben ajánlást adott ki a prosztata-specifikus antigén (PSA) tesztelésére. Tanulmány szerzője George Turini III azt mondja,” csak egy harmadik beteg veszélyes statisztikák, van hír, hogy megvitassák előnyeit és kárt, ” mondja a Brown Egyetem Warren alulrate orvosi iskola orvostudomány klinikai oktatója.

Urológia, amint arról a magazin, válaszolt a nemzeti Viselkedési Kockázati Tényező Monitoring Rendszer felmérés 2014-ben, pecsenyesütő ki egy mintát 111,241 férfiak, 29.5 százalék tárgyalt mind előnyei, illetve veszteséget, sem tárgyalt 33.9 százalékkal, sem tárgyalt, csak az előnyeit PSA által 35,7 százalék, tárgyalt 0,8 százalék csak a veszteségeket.

Minden évben több ezer embert teszteltek

Minden évben több ezer férfit teszteltek anélkül, hogy megvizsgálták volna, hogy a rák korai kimutatása vagy a szükségtelen mellékhatások milyen előnyökkel járhatnak számukra, például a biopszia mellékhatásai vagy a szükségtelen kezelés miatt. Nem találták meg a történet részleteit, vagy csak az egyik oldalát. Ezen túlmenően, azok, akik alacsony jövedelmű, szűrés szakemberek keresztül PSA tesztelés és hallás jelentések a sniping használt sokkal kevesebb, mint az Általános férfiak a középiskolában, hiányzik a biztosítás vagy spanyol kilátások.

A leggyengébb férfiak egyre kevesebb tanácsadás,” mondja Brown Egyetem School of Public Health epidemiológiai asszisztens professzor, társszerzője Annie ghazeswick. A PSA teszt azt mondja, a vér fehérje szintje kiválasztódik természetesen a prosztata. Férfi lehet, hogy emelkedett szint számos okból, beleértve a normális növekedés a prosztata, mint a kor, mondja tunini. De a rák is növelheti őket. Amikor a munkacsoport ellenzi a PSA vizsgálatot 2012-ben, az azért volt, mert a szűrés a következő típusú kockázatok. Ha rák gyanúja merül fel, csak a biopszia igazolható, és olyan problémákat okozhat, mint a fertőzés, vérzés vagy kellemetlen érzés.

Azt mondják, ezen kívül, ha a prosztatarák igazolt, a kockázat a kezelési lehetőségek, mint a műtét, a sugárzás vagy a hormonális változások is “valóban életmódosító”. Egyes esetekben az alacsony invazív prosztatarák nem igényel alacsony dózisú kezelést, de azokban az esetekben, amikor a “kezelés” nem használják mellett aktív monitoring, az érzelmi probléma a rák diagnózis nem szabad alábecsülni ” – mondja tunini.

A kutatók megértik e megbeszélések helyzetét

De még akkor is, ha a rák létrehoz egy egészségügyi veszélyt, vannak nyilvánvaló előnyei elkapni gyorsan. Sok urológus még mindig úgy gondolja, hogy az orvosoknak és a betegeiknek mérlegelniük kellene a szűrés előnyeit és hátrányait. Ezért az Amerikai Urológiai Egyesület és az amerikai Rákszövetség, orvosok és betegek között intenzív vita és döntéshozatali javaslat.

A kutatók megértik e megbeszélések helyzetét, valamint azt, hogy a munkacsoport ajánlásai hogyan változtathatták jaslsky-vá azokat, azt mondja, hogy fontos a közegészségügyi feladatok-például az új nemzeti ajánlások-hatásainak teljes spektrumát felmérni és nyomon követni.

A szerzők rámutatnak, hogy ez a következtetés magyarázható tényezők egyéb, mint az ajánlás a MINKET Megelőző Szolgáltatások munkacsoport, de úgy vélik, hogy ” a megállapítások arra utalhat, hogy a változás a viselkedésben gyakorlatok, amelyek messze részletes előzetes szűrés egyeztetések végrehajtásának egészségügyi szolgáltatók [USPSTF] azt javasolja, hogy vigyázzon rájuk.

Az elsődleges gondozó orvosok minden beteg egyre szorosabb időt

“Ennek a tendenciának a hosszú távú értékelése alapvető fontosságú, különösen annak biztosítása érdekében, hogy a PSA vizsgán részt vevő férfi megkapja a szükséges tanácsadást annak érdekében, hogy értékelni tudják a szűrési döntéshez kapcsolódó jelentős eredményeket.”

Az aggodalomra okot adó valamennyi megállapítás között, beleértve a jövedelem, az oktatás, a biztosítás és az etnikai hovatartozás általános tendenciáját és különbségeit, a kutatók fényes foltot találtak: a prosztatarák előfordulásának és halálozásának magas kockázatával küzdő fekete férfiak nagyobb valószínűséggel jelentenek olyan előnyöket és hátrányokat, mint az átlagemberek. A tanulmány azt mutatja, hogy urológus kollégái az elsődleges gondozó orvos lehet, hogy segít, és csinál valami kiegyensúlyozott és informatív párbeszédet a betegek, a szerző írja.

Az elsődleges gondozó orvosok minden beteg egyre szorosabb időt, és úgy tűnhet, könnyebb, hogy egy további vizsgálatot, ha a vér készül más célokra is. De abban a pillanatban, amikor PSA tesztje magas értékkel tér vissza, mi jelentheti azt, hogy ez nem jelenti az igazi jelentését, mondja Tunney. Az elsősegélynyújtók és más gyakorló orvosok feladata az urológiai közösségben, hogy megkönnyítsük számára a teljes és kiegyensúlyozott információk lehető legkönnyebben történő szétosztását.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here