A vendéglő

vend_12

A hazai alapanyagokra, a történelmi magyar konyha receptjeire építő és a „hagyományossá vált” magyar konyhát megreformáló tevékenységünk legfőbb célja, hogy az éttermünkbeellátogató vendégek számára megmutassuk a magyar gasztronómia lehetséges értékeit.

A Walter Vendéglő – hatvanöt év kényszerpihenő utáni – megnyitásával csatlakozni szeretnénk azon vidéki éttermek sorába, ahol a budántúli ínyenceknek egy jó ebéd vagy vacsora, egy kellemesen eltöltendő este kedvéért nem kell útra kelniük a főváros irányába. Vendégeink színvonalas és visszafogott belső környezetben, vagy a hangulatos kerti teraszon élvezhetik a Ruprecht László kreatív chef alkotta rövid, de változatos étlap és a gazdag borlap adta kínálatot. A belső térben ötven, a teraszon negyven vendéget tudunk kényelmesen fogadni.

…visszafogott belső tér, egyszerű, kényelmes székek, gyönyörű mennyezeti fagerendák, a vendéglő múltját idéző képek. Az egyiken az öreg Walter ül tajtékpipával, tekintélyt parancsolóan, egy elfeledett, – de reméljük – máig ható világ meghatározó személyiségeként. Belépve a vendéglőbe, nem valamiféle tolakodó, időutazás-szerű érzéssel tapinthatóvá válik egy darabka múlt…”

Tóth Anna, Budakeszi iránytű

…nagykapun keresztül lehetett bejutni az udvarra, ahol egy sátor állt, amiben ment a zene, előtte pedig vidám kölykök próbáltak középkori jelmezesekkel megküzdeni továbbá ostorral csattogtatni, ezzel egy időben pedig őrületbe kergetni minden résztvevőt. Ez jó lesz, gondoltam. Megint mély benyomások, főleg olyanok, hogy a betonnál minden jobb lehet, példának okáért a pincesor és a házak téglája, a fák és a zöld fű. Franc, hát így, hogy lehet zenélni?”

Kerekes Band

… a vadász a nyúlpaprikást választja, már a vadra várva erre vágyott. A kereskedő mereng a fehérboros kacsa életén, micsoda dicső vég, elegánsan kiterítve örömet okozni megrendelőjének. A mesterember nem mereng, számára a sváb burgonyaleves egyszerre a tudás és a művészet gyönyörű házasítása – olyan természetesen tartoznak ezek össze, ahogy ő is dolgozik, hiszen a végeredményhez vezető út nem munka, hanem alkotás. S míg élvezettel esznek, kortyolva boraikat, az illatok és ízek harmóniáján tűnődve a régmúlt idők fegyelmezettségét és korunk sokszínűségét fedezik fel… megemelve kalapjukat a konyha irányába.”

Lévayné Pápai Luca, Mese a Walterről

… már akartam korábban írni, csak nem volt sok időm meg lehetőségem mailezni így az esküvőt követő hetekben. Christophe-val még egyszer meg szerettük volna köszönni a fantasztikusan megszervezett estét, ami nem is sikerülhetett volna jobban! Tényleg felejthetetlen élmény volt az egész nap, és rettenetesen hálás vagyok Rupinak, hogy titeket ajánlott! Nagyon szívünkhöz nőtt Perbál, amúgy! Köszönjük.”

Christophe & Viki